LANCAE

Dit is een

Bericht

Wanneer je je afvraagt wat je met creativiteit en dagdromen kunt in je dagelijkse werk en routines? Lees verder!

Freud on Creative Writing and Daydreaming

The first single-volume work to capture Freud’s ideas as scientist, humanist, physician, and philosopher.

In het werk van Sigmund Freud gaat hij in op deze vraag. Om te begrijpen hoe dagdromen ons dichter bij onze creativiteit brengt, gaat hij terug naar hoe we als kind de wereld als een fantasierijk geheel hebben ervaren en in die wereld ons overgegeven hebben aan ons spel, uitproberen, experimenteren. De fantasie van het kind, gaat moeiteloos de grens over naar de realiteit en weer terug, in het spelen. Kinderen spelen met fantasie die zij erg serieus nemen, binnen deze fantasie gaan zij op zoek naar oplossingen, plezier en een manier om deze beelden in de realiteit mee te nemen.

In een creatief proces beginnen we ook met het toelaten van dromen, vanuit dagdromen halen we een ideaalplaatje dichtbij en scheppen onze eigen realiteit. De nieuwsgierigheid en dromerigheid van het kind in jezelf is hierbij essentieel. Je koppelt als vanzelf de losse informatie die je in het verleden en heden hebt vergaard aan je toekomst. Hiermee ‘stretch’ je je eigen mogelijkheden, maak je je innerlijke behoeften ‘concreet’ en kom je tot innovatieve ideeën.

Freud foto

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Geïnteresseerd in de Visie van Freud over Creative writing and daydreaming? Bestel het boek via onderstaande link: http://www.bol.com/nl/p/on-freud-s-creative-writers-and-day-dreaming/9200000015471930/

 

 

DOELGERICHT DOOR ZELFINZICHT.

Contact

Contactformulier

Neem voor meer specifieke informatie over onze dienstverlening, projecten of klantenportefeuille contact met ons op.