LANCAE

Dit is een

Bericht

Cinematografie

Cinematografie (Jeff Wall; Stedelijk Museum Amsterdam april 2014)

Vergelijkbaar met Ipsumatografie?; Ipsum is zelf en verwijst naar het zelfonderzoek van Jung;  het is een niet bestaand/ zelfgemaakt woord dat niet bestaat volgens google.

Wat vormt jouw werkelijkheid?

In het Stedelijk was de expositie van Jeff Wall voor mij vooral interessant omdat hij de beelden uit zijn tijd heeft willen verlevendigen. In levensgrote lichtbakken heeft hij scenes nagebootst uit zijn dagelijkse realiteit. Het wonderlijke is dat het hele alledaagse scenes zijn die zonder enige nabootsing ook gewoon uit het leven opgetekend en gefotografeerd konden zijn.

Jung is ook op zoek naar de betekenis van beelden. Hij  onderzoekt beelden, scenes en bewustzijn niveaus (onbewuste en bewuste) en zoekt hierin de betekenis van het plaatje voor het individu. Het verbeelden/ benoemen maakt bewust en geeft een herinnering betekenis. Zo ook is de verbeelding in dromen van betekenis voor de werkelijkheid.

In hoeverre is het van belang of de werkelijkheid voortkomt uit een individuele ervaring, een ‘vervorming’ of een exacte foto is? Zolang je in staat bent te bepalen wat de oorsprong ervan is, zelf de schakelmomenten kiest en jij de regie hebt.

In de counseling gebruik ik dit principe en ga op zoek naar wat het kijken, luisteren en ervaren van innerlijke beelden je kan leren over jezelf.

6 april 2014

DOELGERICHT DOOR ZELFINZICHT.

Contact

Contactformulier

Neem voor meer specifieke informatie over onze dienstverlening, projecten of klantenportefeuille contact met ons op.